Travel Plan

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Οι 12 καλύτερες πόλεις του κόσμου για shopping therapy


O CEO κ. Δασκαλάκης Γεώργιος 
& η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!

Μητροπόλεις του κόσμου που προσφέρονται για «ανελέητο» shopping. Ακόμη κι αν τώρα οι καιροί είναι δύσκολοι, δεν ξέρετε ποτέ τι μπορεί να σας επιφυλάσσει η τύχη.

Τώρα που θα βγεί η Ελλάδα από την κρίση και θα κάνει την επανεμφάνισή της στις αγορές, θα έχουν την ευκαιρία και οι Έλληνες να κάνουν το ίδιο (θεωρητικά πάντα και ίσως κάπως στη σφαίρα της φαντασίας) στις μητροπόλεις του κόσμου, για ανελέητο για shopping. Εάν ωστόσο συμβεί τελικά το θαύμα και σας δοθεί από το πουθενά (γιατί μόνο από το «πουθενά» θα έρθει) μια βαλίτσα με ευρώ, τότε πρέπει να είστε προετοιμασμένοι και ενημερωμένοι για το ποιά είναι η ιδανικότερη πόλη του κόσμου για να ξοδέψετε το απρόσμενο δώρο.


Για αυτό φρόντισε ο Παγκόσμιος Δείκτης Καταναλωτή, με την αρωγή του οποίου, σχηματίστηκε από την ομάδα του CNN η παρακάτω λίστα με τις 12 καλύτερες πόλεις του κόσμου για να ξοδέψετε τα ευρώ/δολάρια/λίρες σας!

12. Σεούλ
Η Νότια Κορέα δείχνει να έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά… εθισμού στα ψώνια, καθώς τα νούμερα συναλλαγών με πιστωτική κάρτα ανά άτομο το 2011, ήταν τα υψηλότερα στον κόσμο! Ο νόμος άλλωστε της χώρας, υποχρεώνει τους εμπόρους να δέχονται πιστωτική κάρτα, ακόμα και για τις πιο μικρές συναλλαγές. Η καταναλωτική μανία των Κορεατών, εκτονώνεται σε τερατώδους μεγέθους κτήρια, ολονύχτια ανοιχτά εμπορικά κέντρα και μοδάτα καταστήματα που αλλάζουν διαρκώς, εκπροσωπώντας κάθε ώρα και στιγμή την τελευταία λέξη της μόδας. Στη Σεούλ όμως, θα εκτιμήσετε, όχι μόνο τις Δυτικές μάρκες πολυτελείας, αλλά και τις τοπικές αγορές, καθώς η χώρα έχει καταφέρει να μην υποτιμήσει την πολιτιστική της παράδοση, παρά την καταναλωτική θύελλα.

11. Μιλάνο

Πολλές επιχειρήσεις μόδας, όπως είναι οι Prada, Dolce & Gabbana και Versace, έχουν την έδρα τους στο Μιλάνο, του οποίου η περιοχή Quadrilatero della Moda, θεωρείται από πολλούς το πραγματικό κέντρο του κόσμου της μόδας. Τα δρομάκια της περιοχής, είναι γεμάτα με κοσμηματοπωλεία, μπουτίκ και outlet που είναι και ο δημοφιλέστερος προορισμός για όσους χρειάζονται τις γενναίες εκπτώσεις για να αγοράσουν μια Fendi ή μια Louis Vuitton. Άλλωστε ακόμα και αν ψωνίσετε από στοκατζίδικο, κανείς δεν θα το καταλάβει όταν επιστρέψετε στην Ελλάδα. Το Μιλάνο είναι πάντα πολλές σεζόν μπροστά.

10. Μαδρίτη
Ένα βασικό στοιχείο που βάζει τη Μαδρίτη σε αυτή τη λίστα, είναι ότι κατέχει την τρίτη θέση στις πόλεις με τις καλύτερες τιμές σε προϊόντα πολυτελείας. Εάν όμως θέλετε να ψωνίσετε κάτι που πραγματικά αξίζει και δεν θα είναι απλά ακόμα μια τάση της μόδας, τότε επισκεφτείτε το Capas Seseña και κάντε δώρο στον εαυτό σας μια παραδοσιακή μάλλινη ή βαμβακερή κάπα, όπως αυτές που έχουν στην κατοχή τους οι Pierce Brosnan και Hillary Clinton, που είναι δυο μόνο από τους διάσημους πελάτες του μαγαζιού.

9. Ντουμπάι
Το εμπορικό κέντρο του Ντουμπάι είναι το μεγαλύτερο του κόσμου, περιλαμβάνοντας θεματικά πάρκα, καταρράκτες, συντριβάνια, παγοδρόμιο ολυμπιακών διαστάσεων, ενυδρείο και εμπορικά κέντρα μέσα στο ίδιο το εμπορικό κέντρο, συμπεριλαμβανομένου και του πρώτου Bloomingdale's, εκτός συνόρων ΗΠΑ. Αν δεν σας εντυπωσιάζουν όλα αυτά, υπάρχει και το Εμπορικό Κέντρο των Εμιράτων, με το πρώτο εσωτερικό θέρετρο σκι της Μέσης Ανατολής. Το εμπορικό κέντρο του Ντουμπάι, φιλοξενεί το φεστιβάλ καταναλωτισμού κάθε Ιανουάριο (2/01-2/02) με πυροτεχνήματα και εκπτώσεις μέχρι και 70%!

8. Βιέννη

Στη δεύτερη θέση με τις καλύτερες τιμές στα προϊόντα πολυτελείας βρίσκεται η Βιέννη και στην πρώτη θέση με το πιο δύσκολο ωράριο, αφού τα μαγαζιά κλείνουν πολύ νωρίτερα από ό,τι στον υπόλοιπο κόσμο. Στη Naschmarkt, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν 1,5 χιλιόμετρα και σε αυτή την  πορεία να δοκιμάσουν εδέσματα από 120 πωλητές, ενώ την περίοδο των εορτών μπορούν να επισκεφτούν τις πολλές χριστουγεννιάτικες αγορές απολαμβάνοντας glühwein.

7. Μπουένος Άιρες
Για υψηλής ποιότητας και χαμηλών τιμών δερμάτινα, επισκεφτείτε την πρωτεύουσα της Αργεντινής. Ο Calle Murillo είναι ένας δρόμος γεμάτος με μαγαζιά που πουλάνε δερμάτινα, ενώ δίνουν και τη δυνατότητα sur mesure παραγγελίας.

6. Hong Kong
Το job description των πωλητών στο Χονγκ Κονγκ έχει πολλά κοινά στοιχεία με εκείνα του χρηματιστή: εαν δεν ξέρετε τι ακριβώς ζητάτε, εκείνοι θα σας το πούν και αν δεν ξέρετε που θα το βρείτε, εκείνοι θα σας δείξουν και αυτό συνήθως καταλήγει σε μια πολύ καλή προσφορά που δυσκολα θα αρνηθείτε. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Καταναλωτή, το Χονγκ Κονγκ θεωρείται η καλύτερη Ασιατική πόλη για ψώνια και η πόλη στην οποία οι αγορές αξίζουν τα λεφτά τους σύμφωνα με το 76% των ερωτηθέντων τουριστών σε σχετική έρευνα.

5. Παρίσι

Στο Παρίσι δεν ψωνίζετε απλά αντικείμενα και ρούχα, αλλά ένα ολόκληρο lifestyle. Για γερές εκπτώσεις, βιβλία από δεύτερο χέρι και άκρως άχρηστα μεν, απολύτως μοδάτα δε αντικείμενα, επισκεφτείτε το κατάστημα Merci. Αν πάλι είστε από εκείνους που θέλουν να έχουν πολλές επιλογές στη διάθεσή τους, τότε τρία είναι τα μέρη για εσάς: το πολυκατάστημα Le Bon Marché, με τεράστια ποικιλία gourmet πιάτων, το Printemps, με το μεγαλύτερο παράρτημα ομορφιάς στον κόσμο και η διάσημη Galeries Lafayette, που απλώνεται σε επτά ορόφους με έναν ολόκληρο όροφο αφιερωμένο στα γυναικεία εσώρουχα.

4. Κουάλα Λουμπούρ
Τρία από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα του κόσμου βρίσκονται στην Κουάλα Λουμπούρ, συμπεριλαμβανομένου του 1 Utama, που είναι το τέταρτο μεγαλύτερο στον κόσμο, με 650 καταστήματα, τον μεγαλύτερο εσωτερικό τοίχο αναρίχησης της Ασίας και μια επίσης τεράστια αυλή στην οροφή του κτηρίου με πάνω από 500 είδη εξωτικών φυτών.
Αυτό όμως που θέτει την Κουάλα Λουμπούρ στην τέταρτη θέση της λίστας, είναι ο συνδυασμός υψηλής ποιότητας προϊόντων, λογικών τιμών και αξιόπιστων πωλήσεων που κρατούν για πολλούς μήνες.

3. Λονδίνο
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Καταναλωτή, η καλύτερη ευρωπαϊκή πόλη για να κάνετε τα ψώνια σας είναι το Λονδίνο. Η πρωτεύουσα της Αγγλίας, ξεπερνάει όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες σε ποσότητα καταστημάτων και διαθεσιμότητα διεθνών και εθνικών προϊόντων.
Έαν από τα σημεία που πρέπει να επισκεφθείτε, είναι το πολυκατάστημα Liberty, του οποίου μπορεί η αρχιτεκτονική να μοιάζει βαριά και ντεμοντέ, τα προϊόντα όμως είναι όλων των τελευταίων τάσεων .

2. Τόκυο

Στη διεθνή αλυσίδα καταστημάτων Isetan και στο γιγαντιαίο παράρτημα αυτής, έκτασης οχτώ κτηρίων, θα βρείτε πωλητές που μιλούν αγγλικά, κινέζικα και κορεάτικα, μεταφραστική υπηρεσία και συμβούλους αγορών που θα σας βοηθήσουν να ψωνίσετε από ψάρια μέχρι βραδινά φορέματα. Το εκπληκτικό με το Τόκυο, είναι ότι οι αγορές εκεί, είναι σε απόλυτα λογικές τιμές, ενώ η πόλη έρχεται τέταρτη στη λίστα των πόλεων με τις χαμηλότερες τιμές στην Ασία.

1. Νέα Υόρκη

Η πόλη που προσφέρει αγαθά και στυλ για κάθε προσωπικότητα, είναι η Νέα Υόρκη και δικαίως βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις καλύτερες πόλεις για ψώνια του  κόσμου.
Για την τελευταία τάση της μόδας που είναι το vintage, επισκεφτείτε το Rare Vintage, με αντικείμενα και ρούχα από όλες τις περιόδους μόδας του 20ου αιώνα και σχέδια των Galanos, Dior, Givenchy, Ungaro, Pierre Cardin και πολλών άλλων.

Πηγή: capital.gr 

Pin It button on image hover