Travel Plan

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Τα 10 καλύτερα roadtrips του εξωτερικού

Παράλληλα με τον ωκεανό #Αυστραλία

O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!

Ίσως δεν υπάρχει άλλος τρόπος ταξιδιού τόσο ιδιαίτερος και ξεχωριστός όσο το roadtrip.  Ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με μια όμορφη διαδρομή και καλή παρέα.  Σε εσάς λοιπόν αφήνουμε την επιλογή της παρέας και εμείς...
 σας ταξιδεύουμε και σας προτείνουμε τα 10 καλύτερα roadtrips στον κόσμο!

1. Από την Ceuta στο Marrakesh, Μαρόκο
  • Απόσταση: 2.570 χλμ.
Αν κάποτε παρακολουθούσατε το ράλι Ντακάρ και φανταζόσασταν εσάς στην θέση των οδηγών των μηχανών που ανεβοκατέβαιναν τους τεράστιους αμμόλοφους την Αφρικανικής ηπείρου τότε η διαδρομή από την Ceuta έως το Marrakesh. Στην Ceuta θα φθάσετε με καράβι ενώ σε μια διαδρομή μήκους 2,570 μέχρι το Marrakesh, θα χρειαστεί να διασχίσετε την οροσειρά του Άτλαντα για να καταλήξετε δίπλα στα κύματα του Ατλαντικού Ωκεανού. Ολόκληρη η διαδρομή είναι «διάσπαρτη» με πανέμορφα τοπία που κόβουν την ανάσα και απομεινάρια της πλούσιας και μακραίωνης ιστορίας της περιοχής.

2. Διασχίζοντας τα Πυρηναία, Ισπανία -Γαλλία
  • Απόσταση 2.410 χλμ.
Η διαδρομή αυτή είναι μια από τις πιο αγαπημένες ευρωπαϊκές διαδρομές για όσους τους αρέσουν τα roadtrips με μηχανή. Θα ξεκινήσετε από το καμάρι των Βάσκων, το Μπιλμπάο στις Βόρεια ακτή της Ιβηρικής Χερσονήσου, θα κατευθυνθείτε προς την Ανδόρα ενώ μια στάση στο Figueres και του Μουσείο είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Από εκεί και πέρα ξεκινάει το ταξίδι συνεχίζεται μέσα από τα στενούς δρόμους των Πυρηναίων περνώντας από το Perpignan, το Cold'Aspin και καταλήγοντας πλέον στη Μεσόγειο και το Biarritz.
 
3. Παράλληλα με τον Ωκεανό, Αυστραλία
  • Απόσταση: 290 χλμ.
Μία σχετικά μικρή σε διάρκεια διαδρομή, αφού τα 290 χλμ της απόστασής από την Μελβούρνη στο Petersbrough μπορείτε άνετα να τα διασχίσετε σε μια ημέρα. Μια ημέρα όμως που θα σας μείνει αξέχαστη καθώς πρόκειται για μια από τις πιο συναρπαστικές διαδρομές με το σκηνικό να εξελίσσεται μέσα από τροπικά δάση, εντυπωσιακή παραλία και φυσικά την απέραντη θέα του Ωκεανού.

4. Από το Λος Άντζελες στο Σαν Φρανσίσκο,  ΗΠΑ
  • Απόσταση: 5.630 χλμ.
Μπορεί να μη βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, πρόκειται όμως για το πιο διάσημο road trip στον κόσμο. Και πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς όταν κατά την διάρκεια του ταξιδιού των 5.600 χλμ θα συναντήσετε το Gran Canyon, το Route 66, της Έρημο Mojave, την χιονισμένη Sierra Neva, την Κοιλάδα του Θανάτου και ακόμα περισσότερα! Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ξεκινάτε και τερματίζετε σε δύο από τις μεγαλύτερες και πιο εντυπωσιακές μεγαλουπόλεις της Δυτικής Ακτής και των ΗΠΑ, το Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο. Αν έχετε μια ευκαιρία για roadtrip προσπαθήστε να είναι αυτό!

5. Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική
  • Απόσταση: 1.690 χλμ
Απίστευτοι δρόμοι, φανταστικά τοπία και ένα εξαιρετικό κλίμα θα δημιουργήσουν μια αξέχαστη εμπειρία μία ή δύο εβδομάδων στην Νότια Αφρική. Ξεκινήστε από το Κέιπ Τάουν με κατεύθυνση ανατολικά και περάστε από το θρυλικό Olifantskip Pass και το Εθνικό Πάρκο Addo. Από εκεί κατεύθυνση προς τα βουνά Little Karoo και ύστερα από περίπου 1,700 χλμ θα ήσαστε πάλι πίσω στο Κέιπ Τάουν γεμάτοι μοναδικές εικόνες της Αφρικής στην φωτογραφική σας μηχανή.

6. Pacific Coast Highway, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
  • Απόσταση: 320 χλμ. San Luis Obispo - San Francisco
Αυτή η διαδρομή από το San Luis Obispo έως το Σαν Φρανσίσκο δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το top 10 των κορυφαίων road trips του κόσμου. Στα πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής χάνεσαι από τον πολιτισμό (ή μάλλον καλύτερα αυτός εξαφανίζεται από μπροστά σου). Έπειτα ακολουθεί το γραφικό Monterey, το Santa Cruz - η πρωτεύουσα των surfers και σιγά σιγά κάνει την εμφάνιση της και η περίφημη γέφυρα του Σαν Φρανσίσκο.

7. Dales & Moors, Αγγλία
  • Απόσταση: 440 kilometers  από το Kendal εώς το Whitby
Επιστροφή στην Ευρώπη για μια μικρή σε διάρκεια αλλά μοναδικής ομορφιάς βόλτα στην Αγγλική ύπαιθρο γεμάτη καταπράσινες εικόνες, γραφικά μέρη και ατελείωτες ευθείες. Ξεκινήστε από το Kendal, χρησιμοποιήστε τον A684 και κάντε μια στάση στο Εθνικό Πάρκο του Dales. Έπειτα κατεύθυνση προς το Νότο με προορισμό το γραφικό ψαροχώρι του Whitby, το οποίο θα αποτελέσει και τον τελικό προορισμό για το ταξίδι αλλά και για παραδοσιακά fish ‘n’ chips.

8. Στη γη των Βίκινγκ, Νορβηγία
  • Απόσταση: 450 χλμ.
Στην γη των Βίκινγκ, ανάμεσα από τα Νορβηγικά Φιόρδ, βρίσκεται ο παράδεισος του roadtrip όπου οι μοναδικές διαδρομές ενώνουν τις δυνάμεις τους με το μαγευτικό τοπίο. Ξεκινήστε από το Bergen με κατεύθυνση το Gudvangern από όπου το ferry θα σας οδηγήσει μέσα από το Naerlandsford, το μεγαλύτερο και βαθύτερο φιόρδ του κόσμου. Αφού φτάσετε στο Belstrand θα «σκαρφαλώσετε» στο Gaularfjell και το Moskog και έπειτα θα βρεθείτε στο Stryn και Eidsdal, όπου ένα ferry θα αναλάβει να σας οδηγήσει μέχρι τον φημισμένο δρόμο του Trollstigen. Τελειώνετε την περιπέτεια σας στο Andalsness.

9. Στα βάθη της Ανατολίας, Τουρκία
  • Απόσταση: 2.980 χλμ.
Ξεκινήστε το ταξίδι από την μυθική Κωνσταντινούπολη με κατεύθυνση την μοναδική Καππαδοκία σε μια διαδρομή γεμάτη ιστορία που μας πηγαίνει πίσω στα χρόνια των δύο μεγάλων αυτοκρατοριών, της Ρωμαϊκής και της Βυζαντινής με background την Μαύρη θάλασσα. Από εκεί στην Bursa, έπειτα την Safranbolu και πάλι πίσω με κατεύθυνση δυτικά για το Αιγαίο Πέλαγος και την Έφεσο όπου και ο τελικός προορισμός του roadtrip.

10. Κυνηγώντας τον Che, Κούβα
  • Απόσταση: 2.000 χλμ
Σε ένα φανταστικό κυνήγι του Che Guevara θα έχετε την δυνατότητα να γνωρίσετε το νησί αυτό της Καραϊβικής που έχει απασχολήσει όσο κανένα άλλο την ανθρώπινη ιστορία. 2 χιλιάδες χιλιόμετρα, από την Αβάνα στην Baracoa και πίσω, γεμάτα πούρα, αυτοκίνητα αντίκες, σάλσα και ρούμι σε ένα σκηνικό που μοιάζει βγαλμένο από ταινία του Hollywood. 



Νοικιάστε το αμάξι, σχεδιάστε τη διαδρομή που ονειρευόσαστε & κλείστε τις πτήσεις προς τον προορισμό της αφετηρίας σας, αλλά και τον τελικό σας προορισμό στο travelplan.gr!



Διασχίζοντας το Όρος Άτλας



Απέραντη Ωκεανία!



Στο φως της Δυτικής Ακτής...




Pin It button on image hover