Travel Plan

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Top Tips για να απολαύσετε μια κρουαζιέρα με τα παιδιά σας!



O CEO κ. Δασκαλάκης Γεώργιος &
η ομάδα του 
travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!

Οι εποχές που οι κρουαζιέρες ήταν συνώνυμο των διακοπών των ρομαντικών ζευγαριών που ήθελαν να γνωρίσουν τον κόσμο ή των συνταξιούχων αποτελούν μακρινό παρελθόν. Σήμερα η κρουαζιέρα θεωρείται ως έναν από τους ιδανικότερους τρόπους διακοπών για ολόκληρη την οικογένεια καθώς φυσικά και... τα παιδιά. Αλήθεια πόσο εύκολη μπορεί να είναι η κρουαζιέρα με τα παιδιά; Η απάντηση είναι πως είναι τόσο εύκολη υπόθεση όσο και αν πηγαίνατε διακοπές οπουδήποτε αλλού, αρκεί να ακολουθήσετε μερικές χρήσιμες συμβουλές!   

Ετοιμάζοντας τις βαλίτσες
Η αλήθεια είναι πως η ώρα τις βαλίτσας όταν στο ταξίδι συμμετέχει και ένα παιδί δεν είναι ποτέ μια εύκολη ώρα, πόσο μάλιστα όταν είναι μικρό ή περισσότερα από ένα. Ξεκινώντας λοιπόν, φροντίστε να πάρετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα για τις ημέρες των διακοπών σας που πιστεύετε ότι μπορεί να μην βρείτε στα καταστήματα του πλοίου (τα οποία πωλούν τα πάντα). Για παράδειγμα αν το παιδί έχει συγκεκριμένες συνήθειες (γάλα, φρουτόκρεμα κ.λπ) καλό θα ήταν να έχετε προμήθειες μαζί σας καθώς μπορεί να βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Επίσης, κατά την ημέρα της επιβίβασης, φροντίστε να έχετε όλα τα απαραίτητα σε μια ξεχωριστή τσάντα μαζί σας και όχι στην βαλίτσα σας καθώς αυτήν μπορεί και να την ξανασυναντήσετε μετά από αρκετές ώρες. Τι να μην πάρετε τώρα. Σας προτείνουμε να πάρετε πολλά ρούχα καθώς στην πλειοψηφία τους τα κρουαζιερόπλοια έχουν υπηρεσία πλυντηρίων η οποία και θα σας φανεί αρκετά χρήσιμη. Τέλος, οι περισσότερες εταιρείες παρέχουν κούνιες κ.λπ. για τους μικρά παιδιά και το μόνο που χρειάζεται είναι να το ζητήσετε από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο όταν προγραμματίζετε την κρουαζιέρα.

Επιλέξτε την σωστή καμπίνα 
Καθώς τα κρουαζιερόπλοια προσφέρουν καμπίνες με ιδιωτικά μπαλκόνια καλό θα ήταν για την ασφάλεια των παιδιών να τις αποφύγετε. Γιατί μπορεί οι εταιρείες να έχουν μεριμνήσει για αυτό αλλά μην ξεχνάτε πως βρισκόμαστε πάντα σε ένα πλοίο και για αυτό πρέπει οι γονείς να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή όταν βρίσκονται με τα παιδιά στους εξωτερικούς χώρους. Από εκεί και πέρα η επιλογή της καμπίνας εξαρτάται από τις ανάγκες σας και από την ηλικία των παιδιών. Έτσι μπορείτε να κλείσετε μια οικογενειακή καμπίνα που συνήθως φιλοξενεί μέχρι τέσσερα άτομα ή αν μιλάμε για μεγαλύτερα παιδιά τότε μπορείτε να επιλέξετε να κλείσετε δύο διπλανές καμπίνες ώστε να έχετε ακόμα περισσότερο χώρο και ελευθερία κινήσεων. 

Η απασχόληση των παιδιών
Αν αγχώνεστε μήπως η κρουαζιέρα είναι μια βαρετή εμπειρία για τα παιδιά σας τότε μπορούμε να σας ενημερώσουμε πως οι εταιρείες προσφέρουν τόσες πολλές οργανωμένες δραστηριότητες για τα παιδιά που στο τέλος διαμαρτύρονται οι γονείς πως δεν έχουν δει αρκετά τα παιδιά τους κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας! Επίσης, για τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας οι περισσότερες εταιρείες προσφέρουν in cabin babysitting με κάποιο επιπλέον κόστος ανά ώρα. 

Επιλέξτε μια Family friendly κρουαζιέρα 

Φυσικά και υπάρχουν κρουαζιέρες ειδικά σχεδιασμένες για ολόκληρη την οικογένεια και σας παραθέτουμε κάποιες επιλογές:
 
  • Carnival

Η εταιρεία έχει φροντίσει να δημιουργήσει στα πλοία της το απόλυτο σκηνικό καλοκαιρινών διακοπών για τους μικρούς φίλους. Ένα πρόγραμμα γεμάτο δραστηριότητες για τα παιδιά, ειδικά γεύματα, playrooms γεμάτα εντυπωσιακά παιχνίδια και φυσικά εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό που φροντίζει για την φύλαξη τους, χωρίζοντας τα παιδιά σε ηλικιακά groups για την καλύτερη προσοχή και διασκέδαση τους.
 
  • Disney

Με το όνομα της Disney να υπογράφει την κρουαζιέρα δεν γίνεται να μην αποτελεί μια αξέχαστη εμπειρία για τα παιδιά. Ο Mickey και η παρέα του κάνουν συνέχεια βόλτες στο πλοίο, στις κινηματογραφικές αίθουσες παίζονται 3D ταινίες και τα παιδικά μιούζικαλ είναι σε καθημερινό πρόγραμμα. Αυτά πάνω στο πλοίο, γιατί ανάλογα με την κρουαζιέρα ευχάριστες εκπλήξεις περιμένουν τα παιδιά και στα λιμάνια με εμπειρίες όπως κολύμβηση με δελφίνια ή βόλτες με σκάφη με γυάλινο πάτο για την παρατήρηση του βυθού. 
 
  • Royal Caribbean

Για την διασκέδαση των παιδιών η Royal Caribbean έχει συμμαχήσει με ονόματα όπως η Dream Works, η Fisher Price και η Crayola δημιουργώντας την απόλυτη εμπειρία εν πλω. Ανάλογα με την κρουαζιέρα οι μικροί ταξιδιώτες μπορούν να βρουν από εντυπωσιακά εξοπλισμένα playrooms και προσομοιωτές surf έως τοίχους αναρρίχησης και carousel! 


*Ανακαλύψτε μοναδικές κρουαζιέρες: http://www.travelplan.gr/el/Cruises


DisneyCarnival
Pin It button on image hover