Travel Plan

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Kid-friendly προορισμοί-έκπληξη στην Ευρώπη!


O CEO κ. Δασκαλάκης Γεώργιος & 
η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!

Δύο ευρωπαϊκοί προορισμοί, που οι περισσότεροι από εμάς, δε θα σκέφτονταν σίγουρα να επισκεφτούν με τα μικρότερα μέλη της οικογένειάς τους! Κι όμως!


Βαρκελώνη

Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της και μόνο αρκεί για να αιχμαλωτίσει ένα νεαρό επισκέπτη!  Γεγονός είναι ότι η πρωτεύουσα της Καταλονίας είναι ικανή να κρατήσει απασχολημένα τα παιδιά σας για ώρες.   
Το πάρκο Guell, με τις καμινάδες σε σχήμα μανιταριού και τα πολύχρωμα μωσαϊκά, συνθέτει μια εικόνα που μοιάζει να είναι βγαλμένη από σελίδες παιδικού βιβλίου.  Στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, τη διάσημη Las Ramblas, ένα υπαίθριο streetscape που παρέχει ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο της πόλης με τους ήχους, τις μυρωδιές της, τους καλλιτέχνες του δρόμου και τους μικροπωλητές, θα τραβήξει σίγουρα το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.
Μην ξεχάσετε να κρατήσετε το χώρο για το επιδόρπιο και συγκεκριμένα για το μουσείο της σοκολάτας “Museu de la Xocolata”!  Εδώ οι μικρότεροι μπορούν να κάνουν τα πάντα με τη σοκολάτα, από ζωγραφική μέχρι πειραματισμούς για όλες τις αισθήσεις!  Ποιο παιδί άλλωστε δε θα ήθελε να βυθίσει τα χέρια του σε ρευστή σοκολάτα;  Επίσης θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε εντυπωσιακά σοκολατένια αγάλματα, να μάθετε περισσότερα για την ιστορία του κακάο στη Βαρκελώνη και για τον τρόπο που παρασκευάζεται.  Φεύγοντας από το μουσείο, απελευθερώστε την ενέργεια που θα σας έχει δώσει όλη αυτή η ζάχαρη στο Tibidabo, ένα διασκεδαστικό πάρκο στη κορυφή του ομώνυμου βουνού.

Άμστερνταμ

Οι παιδικές δραστηριότητες του Άμστερνταμ επισκιάζονται προφανώς από το άκρως ενήλικο Red Lights District.  Κι όμως, καθώς αρκετά κοντά μπορεί κανείς να βρει αξιοθέατα που ταιριάζουν δεόντως στο προφίλ ενός οικογενειακού ταξιδιού!  
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το μουσείο Van Gogh, το οποίο προσφέρει δραστηριότητες ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά, όπως παιδικούς διαγωνισμούς ζωγραφικής και κυνήγι θησαυρού!  Στο επιστημονικό και τεχνολογικό κέντρο NEMO, οι μικροί ερασιτέχνες επιστήμονες μπορούν να παίξουν με διαδραστικά εκθέματα και να επικεντρωθούν σε θέματα όπως ο ηλεκτρισμός, η βαρύτητα και το DNA, άκρως επιμορφωτικά και ενδιαφέροντα ακόμη και για ένα μεγαλύτερο!
Το Άμστερνταμ επίσης προσφέρει άφθονες δραστηριότητες εξωτερικού χώρου, που θα μπορούσαν να απασχολήσουν τα παιδιά σας.  Για παράδειγμα το Vondelpark με τις άφθονες παιδικές χαρές και τα περιπατητικά μονοπάτια και ο ζωολογικός κήπος Artis, ο οποίος φιλοξενεί πάνω από 900 είδη ζώων.  Και βέβαια ένα οικογενειακό ταξίδι στο Άμστερνταμ δε μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένο χωρίς pancakes!  Το "πλοίο Pancake", σας περιμένει στην αποβάθρα Amsterdam-Noord, για να σας προσφέρει pancakes σε μια ποικιλία που δε χωρά ο νους σας, ενώ απολαμβάνετε μια κρουαζιέρα κατά μήκος του γραφικού καναλιού.
*Για οργανωμένα προγράμματα ταξιδιών στους εν λόγω προορισμούς και όχι μόνο, αεροπορικά εισιτήρια αλλά και άλλες υπηρεσίες, επισκεφτείτε το site μας: travelplan.gr

 


















































Pin It button on image hover