Travel Plan

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Στα καλύτερα μουσεία τέχνης παγκοσμίως!


O CEO κ. Δασκαλάκης Γεώργιος &
η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!

Πάμε μια βόλτα στα καλύτερα μουσεία τέχνης παγκοσμίως, στα περισσότερα από τα οποία και όχι άδικα, θα χρειαστεί ενδεχομένως να περιμένετε αρκετή ώρα στην ουρά για να μπείτε!

Προσπερνώντας την πρωτοκαθεδρία του Λούβρου, το... πασίγνωστο νεουορκέζικο The ΜΕΤ - Metropolitan Museum of Art, αλλά και την «αιώνια αγαπημένη» των απανταχού φιλότεχνων, το Βρετανικό Μουσείο, τα μουσεία που ακολουθούν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των μουσείων τέχνης-θρύλων, που σίγουρα θα πρέπει να επισκεφτείτε μια φορά στη ζωή σας.  Αν και από ότι φαίνεται μία ποτέ δεν είν’ αρκετή, καθώς οι επισκέπτες των εν λόγω μουσείων επιστρέφουν και ξανά-επιστρέφουν.

Tate Modern, Λονδίνο
Επισκέπτες ετησίως: 5.061.172

Πολύ σύντομα από το άνοιγμά της το 2000 η Tate Modern αναδείχθηκε ανάμεσα στα πιο δημοφιλή μουσεία τέχνης στον κόσμο, εισχωρώντας μάλιστα τον προηγούμενο χρόνο και στο club των μουσείων που προσελκύουν περισσότερος από 5 εκατ. επισκέπτες ετησίως.

Σε ένα σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας πλάι στον Τάμεση, η Tate Modern φιλοξένει έργα των Dali, Magritte και Matisse καθώς και μεγάλες γλυπτικές εγκαταστάσεις στην εντυπωσιακή turbine hall

National Gallery (Εθνική Πινακοθήκη), Λονδίνο

Επισκέπτες ετησίως: 4,954,914

Ένας θησαυρός Δυτικών Ευρωπαϊκών πινάκων από το 13ο εώς το 19ο αιώνα φιλοξενείται στην Εθνική Πινακοθήκλη του Λονδίνου, τον οποίο μπορείτε να απολαύσετε μάλιστα με δωρεάν είσοδο.  Πίσω ακριβώς από τη διάσημη Trafalgar Square.

Παρότι οι περισσότεροι έρχονται για να θαυμάσουν τα έργα των Constables and Van Goghs, ξεχωρίζει ανάμεσα στα εκθέματα της η  πρόσφατη προσθήκη του 2010 της εγκατάσταση του “red-light district” του Άμστερνταμ από τους Ed and Nancy Kienholz.

National Gallery of Art, Ουάσινγκτον, D.C.

Επισκέπτες ετησίως: 4.775.114

Αφετηρία της Εθνικής Πινακοθήκης της Ουάσινγκτον η υπόσχεση του χρηματοδότη Andrew W. Mellon να διαθέσει μετά το θάνατό του (1937) την εκτενή συλλογή έργων τέχνης του για να για τους ανθρώπους των μένων Πολιτειών.  Δεδομένου ότι το μουσείο άνοιξε το 1941, η συλλογή του έχει επεκταθεί από τότε ιδιαιτέρως και από πίνακες των Μεγάλων Δασκάλων (“Old Masters”) σε άκρως σύγχρονα εκθέματα, όπως το περίφημο «Σχεδιάζοντας το Μνημείο Λίνκολν»  του 2010.  Αξίζει να αναφερθεί ότι η εν λόγω έκθεση προσέλκυσε 2,9 εκατομμύρια επισκέπτες, καθιστώντας τη το πιο δημοφιλές έκθεμα τέχνης το 2010 και κατατάσσοντας την Εθνική Πινακοθήκη στο top 10 των μουσείων με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα παγκοσμίως.

Vatican Museums, Ρώμη

Επισκέπτες ετησίως: 4.676.179

Το Μουσείο του Βατικανό ξεκίνησε ως μια συλλογή γλυπτών από τον Πάπα Ιούλιο το Β’ στις αρχές του 16ου αιώνα.  Έκτοτε ο εκάστοτε Πάπας διεύρυνε τη συλλογή αυτή, ώστε 5 αιώνες μετά μετατράπηκε σε ένα who’s who ιστορίας της γλυπτικής και της τέχνης.  Αναζητήστε έργα των Raphael, Caravaggio και του πλέον φημισμένου Michelangelo

 
 
 
 
 
 
 
Pin It button on image hover