Travel Plan

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Οι καλύτερες πόλεις με θέα θάλασσα!


Βαρκελώνη, Ισπανία
Με τα έργα του Gaudi να σε συνοδεύουν παντού, μια μεσογειακή –ισπανική κουζίνα να προκαλεί τις γαστρονομικές σου απαιτήσεις και μια γεμάτη νυχτερινή ζωή η Βαρκελώνη θα μπορούσε να αποτελεί κατακτήσει τον τίτλο του κορυφαίου καλοκαιρινού city break προορισμού και χωρίς τις οκτώ παραλίες που την περιβάλλουν. Παρόλα αυτά τις διαθέτει, είναι εξαιρετικές ενώ η πιο διάσημη παραλία δεν είναι άλλη από την Barceloneta. Κάτι παραπάνω από 1,5 χρυσής άμμου, εύκολη πρόσβαση από όλη την πόλη με το μετρό και φυσικά έντονη ζωή και ρυθμούς!



Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική
Το Κέιπ Τάουν έχει την τύχη να βρίσκεται στο σημείο που συναντιούνται δύο ωκεανοί. Από την δυτική πλευρά ο παγωμένος Ατλαντικός Ωκεανός και από την ανατολική ο θερμός Ινδικός σχηματίζοντας 20 άκρως εντυπωσιακές παραλίες. Η πιο γνωστή από αυτές είναι η παραλία Clifton με λευκή άμμο και καλά προστατευμένη από τους ισχυρούς ανέμους της περιοχής. Βορειότερα βρίσκουμε τις παραλίες Milnerton και Blouberg που αποτελούν ιδανικό προορισμό για τους surfers ενώ για τις οικογένειες προσφέρονται τα πιο θερμά νερά της False Bay.



Χονολουλού, Χαβάη

Κατά την διάρκεια του 19ου η παραλία Waikiki απευθύνονταν στους εκλεκτούς της τοπικής αριστοκρατείας. Σήμερα αν και γεμάτη πλέον από ξενοδοχεία και καταστήματα παραμένει μια από τις πιο «ποθητές» παραλίες του κόσμου. Οι αρχάριοι surfers θα βρουν εδώ το ιδανικό κύμα πριν δοκιμάσουν τις ικανότητες τους σε πιο δύσκολες παραλίες της Χαβάη ενώ οι υπόλοιποι θα αρκεστούν στην ηλιοθεραπεία, στο κολύμπι στα βαθυγάλαζα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού και την θέα στο Diamond Head.



Νίκαια, Γαλλία

Με 35 παραλίες να περιβάλλουν την Νίκαια δεν μπορούμε να φανταστούμε καλύτερη περίοδο για να επισκεφθείτε την γαλλική ριβιέρα από το καλοκαίρι. Απολαύστε την διαδρομή από την προβλήτα Rauba Capeu έως το αεροδρόμιο και επιλέξτε την ιδανική παραλία για να απολαύσετε το μπάνιο σας κάτω από τον ήλιο της μεσογείου. Αν θέλετε να βιώσετε ακόμα περισσότερο τον κοσμοπολίτικο αέρα της ριβιέρας τότε επιλέξτε κάποια από τις ιδιωτικές πλαζ, με εισιτήριο για την είσοδο (συνήθως υψηλό) και χαλαρώστε με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί σε απόσταση αναπνοής από το κύμα.



Μαϊάμι, ΗΠΑ

Στο άκουσμα της φράσης Miami Beach έρχονται αστραπιαία εντυπωσιακές εικόνες που ξετυλίγονται μπροστά σου όταν βρεθείς εκεί. Η παραλία από λευκή άμμο εκτείνεται σε μήκος 14 χιλιομέτρων και ο Ατλαντικός Ωκεανός σε προκαλεί! Φυσικά το κέντρο των γεγονότων και της διασκέδασης είναι το South Beach ή SoBe όπως είναι περισσότερο γνωστό, μέσα σε ένα σκηνικό art deco που σε προσκαλεί σε στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης.



Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Το Ρίο ντε Τζανέιρο και οι παραλίες του δεν νομίζουμε ότι χρειάζονται συστάσεις. Από την φημισμένη Copacabana, υπό την σκιά του Χριστού του Λυτρωτή, όπου αποτελεί σημείο «λατρείας» για τους Βραζιλιάνους έως την περισσότερο κοσμοπολίτικη Ipanema και τους εντυπωσιακούς ουρανοξύστες του Ρίο μεσολαβούν κάτι περισσότερο από 40 χιλιόμετρα εντυπωσιακής παραλίας… Απολαύστε τα!



Σάντα Μόνικα, Καλιφόρνια

Με 5,5 χιλιόμετρα λευκής άμμου, έναν δροσερό αέρα από τον ωκεανό και έντονους ρυθμούς στην διασκέδαση δεν είναι καθόλου περίεργο το γιατί η Σάντα Μόνικα έχει μετατραπεί σε πόλο έλξης των αστέρων του Hollywood. Ακόμα και αν δεν μπορείτε να λάβετε μέρος σε ένα από τα διάσημα πάρτι που πραγματοποιούνται στο ξενοδοχείο Shutters on Beach μην χάσετε το κέφι σας. Λάβετε μέρος σε έναν αγώνα beach volley, ψάξτε να εντοπίσετε θαλάσσιους ελέφαντες ή απλά χαλαρώστε κοιτώντας το κύμα του Ειρηνικού Ωκεανού να σκάει στις ακτές της Καλιφόρνια.



Σύδνευ, Αυστραλία

Αν και το Σύδνευ περιτριγυρίζεται από δεκάδες παραλία, η παραλία Bondi είναι αυτή που τελικά κλέβει την παράσταση. Ένας χρυσός, από το χρώμα της άμμου παράδεισος μήκους ενός χιλιομέτρου, 20 λεπτά από το κέντρο του Σύδνευ και σημείο συγκέντρωσης και ανάδειξης του αυστραλιανού lifestyle. Αν βρεθείτε στην παραλία από τον Μάιο έως τις αρχές του Οκτώβρη έχετε τον νου σας για κοπάδια φαλαινών που μεταναστεύουν χαρίζοντας ένα όμορφο θέαμα!



Τελ Αβίβ, Ισραήλ

Δεν είναι λίγοι όσοι αποκαλούν το Τελ Αβίβ ως το Miami Beach της Μεσογείου. Με 13 χιλιόμετρα αμμώδους παραλίας, αναρίθμητα παραλιακά clubs, εστιατόρια κ.λπ. να δίνουν έναν έντονο ρυθμό στην διασκέδαση νομίζουμε πως κατακτά με άνεση τον τίτλο αυτό σε απόλυτη αντιδιαστολή με τον συντηρητισμό της Ιερουσαλήμ.


O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!


Βαρκελώνη, Ισπανία


Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική


Χονολουλού, Χαβάη


Νίκαια, Γαλλία


Μαϊάμι, ΗΠΑ


Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία


Σάντα Μόνικα, Καλιφόρνια


Σύδνευ, Αυστραλία


Τελ Αβίβ, Ισραήλ
Pin It button on image hover