Travel Plan

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Οι 7 πιο ρομαντικοί προορισμοί της Ευρώπης

Ονειρεύεστε μέρη σαν κι αυτά που ακολουθούν, τα οποία θα μπορούσαν να είναι οι γενέθλιοι τόποι του φλερτ, το φυσικό περιβάλλον του ρομαντισμού και οι πατρίδες των ερωτευμένων;


*Παρίσι 


Κορυφαίος ρομαντικός προορισμός όχι μόνο της Ευρώπης αλλά ολόκληρου του πλανήτη, η Πόλη του Φωτός διαθέτει τα ιδανικά σκηνικά για ερωτικά σαββατοκύριακα: Βόλτα για δύο, χέρι-χέρι στις όχθες του Σηκουάνα, περίπατοι στα πλακόστρωτα της Μονμάρτης με soundtrack από την Αμελί, πικνίκ με κρουασάν και θέα τον Πύργο του Άιφελ ή γαλλικό κρασί σε ένα υποφωτισμένο μπιστρό, άραγμα στα σκαλιά της «Ιερής Καρδιάς», φωτογραφίες έξω από την Παναγία των Παρισίων. Και φυσικά, λίγο έξω από την πόλη, το παραμύθι ξαναζεί στην Disneyland – μην έχετε αμφιβολία, οι ορδές από ζευγαράκια συναγωνίζονται επί ίσοις όροις τα πιτσιρίκια στην μάχη του carousel. Το πιο ρομαντικό σημείο: Κατά την γνώμη μας, είναι η θέα από την Ιερή Καρδιά, την βασιλική που είναι χτισμένη στην Μονμάρτη και έχει «στα πόδια της» όλο το Παρίσι. Επισκεφθείτε την για να παρακολουθήσετε ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. 

*Βενετία 



Θα μπορούσε να λείπει ο νούμερο ένα προορισμός στο μυαλό των απανταχού μελλόνυμφων για μήνα του μέλιτος; Στα highlights είναι φυσικά η υπερτιμημένη, κλισέ, αλλά απόλυτα ρομαντική βόλτα με την γόνδολα, οι υπαίθριες καντάδες στην γραφική πλατεία του Αγίου Μάρκου, η αίσθηση της πολυτέλειας σε όλα τα αρχιτεκτονικά κομψοτεχνήματα όπως η Βασιλική του Αγίου Μάρκου και το Παλάτι των Δόγηδων. Μόνο μελανό σημείο είναι οι τσουχτερές τιμές που θα αναγκαστείτε να πληρώσετε για το καθετί, από την διαμονή και το φαγητό μέχρι τα ψώνια και τις υδάτινες μετακινήσεις σας. Το πιο ρομαντικό σημείο: Η θέα από την γέφυρα του Ριάλτο, όπου μπορείτε να καθίσετε με το ταίρι σας και να ατενίσετε το μεγάλο κανάλι της πλωτής πόλης, ξεχνώντας κάθε άσχημη πλευρά της καθημερινότητάς σας. 

*Μπριζ 



Οι μεσαιωνικές πολιτείες ανέκαθεν ασκούσαν ακαταμάχητη έλξη στους ερωτευμένους που αναζητούν παραμυθένιους προορισμούς για να ξεφύγουν από όλους και από όλα. Στην βγαλμένη από όνειρο βελγική πόλη λοιπόν, αυτές οι επιταγές συναντούν το ζενίθ τους, αφού πρόκειται για την πιο καλοδιατηρημένη μεσαιωνική πόλη του κόσμου. Πεντακάθαρα πλακόστρωτα, μπαρόκ αγάλματα και κτίρια, λουλουδιασμένα μπαλκόνια που κρέμονται πάνω από τα κανάλια, ρομαντικά γεφυράκια από αυτά που φαντάζεστε ως σκηνικό για προτάσεις γάμου, και φυσικά όλα αυτά πλημμυρισμένα από το άρωμα της βελγικής σοκολάτας και της βάφλας που κυριαρχεί σε κάθε γωνιά. Τι άλλο να ζητήσει κανείς για το απόλυτο ερωτικό weekend; Το πιο ρομαντικό σημείο: Οποιοδήποτε σημείο γύρω από την λίμνη του Minnewater, στις παρυφές της πόλης. Μπορείτε να φτάσετε με τα πόδια από το κέντρο της πόλης και να καθίσετε στο γρασίδι ή σε κάποιο «ιπποτικό» γεφυράκι, και να απολαύσετε θέα όπως αυτή της παραπάνω φωτογραφίας. Αξία: ανεκτίμητη. 

*Πράγα 


Είναι ατμοσφαιρική, είναι ιδιαίτερη, είναι μεσαιωνική, είναι παραμυθένια. Ο λόγος για την τσεχική πρωτεύουσα, που φιλοδοξεί να γίνει η ερωτική σας φωλιά για κάθε εποχή: Το φθινόπωρο και τον χειμώνα η ομίχλη σκεπάζει μελαγχολικά τα κάστρα, επιτρέποντάς σας να χαθείτε με το ταίρι σας στο παρελθόν της, ενώ τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες ο ήλιος προδιαθέτει για όμορφους περιπάτους και βαρκάδες στα νερά του ποταμού. Το πιο ρομαντικό σημείο: Περπατήστε την περίφημη γέφυρα του Καρόλου, ακολουθήστε τα σκαλάκια περίπου στο μέσον της και κατεβείτε στην μικρή πλακόστρωτη πλατεία που διαφεύγει της προσοχής των περισσότερων τουριστών. Εκεί μπορείτε να καθίσετε σε κάποιο χαριτωμένο café ή να απολαύσετε την ροή του ποταμού υπό την σκιά μερικών από τα πιο διάσημα ευρωπαϊκά αγάλματα. 

*Βιέννη 



Η «βασίλισσα» της κεντρικής Ευρώπης μπορεί να ικανοποιήσει τα γούστα όλων των ταξιδιωτών, είτε αυτά αφορούν την εναλλακτική τέχνη, είτε την αυτοκρατορική αρχιτεκτονική, είτε την κλασική μουσική. Όμως κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως το πρόσωπο της Βιέννης είναι πιο χαμογελαστό προς μία συγκεκριμένη κατηγορία ταξιδιωτών: τα ζευγάρια. Τα βιεννέζικα café σας περιμένουν για απολαυστικό καφέ και ξακουστά γλυκά, τα πάρκα της πόλης μοιάζουν φτιαγμένα για ατελείωτους περιπάτους, πικνίκ και ρομαντικά ραντεβού, ενώ οι πλανόδιοι μουσικοί και η «πριγκιπική» αίσθηση της πόλης προϊδεάζει για αυστριακό παραμύθι. 

Το πιο ρομαντικό σημείο: Προσπεράστε το κεντρικό παλάτι των Αψβούργων και βγείτε στους αυτοκρατορικούς κήπους στο πίσω μέρος, και συγκεκριμένο στον κήπο Volksgarten όπου φύονται 400 είδη ρόδων. 

*Ρώμη 


Δεύτερη ιταλική «δύναμη» πιάνει θέση στην λίστα, γιατί, ας μην το αρνούμαστε, ιταλικό ταμπεραμέντο και ερωτική διάθεση πάνε πακέτο. Η αιώνια πόλη ενδείκνυται για dolce vita, με δείπνο σε ιταλικά εστιατόρια, φλερτάρισμα στην Piazza di Spagna, πόζες για να σας φιλοτεχνήσουν τα πορτρέτα στην Piazza Navona, και ατένισμα του συγκλονιστικού θεάματος της φωταγωγημένης το βράδυ πόλης από κάποιο ψηλό σημείο. Το πιο ρομαντικό σημείο: Αναμφισβήτητα η Fontana di Trevi – από τότε που η Μοντέρνα Σταχτοπούτα του ελληνικού σινεμά έτρεχε ξιπόλητη τριγύρω της, κάθε ρομαντικό ζευγάρι της χώρας ονειρεύεται να λάβει θέση στο πλάι της και να πετάξει το κέρμα που, σύμφωνα με τον θρύλο, θα τους ξαναφέρει στη Ρώμη παντρεμένους. 

*Άμστερνταμ 


Η ολλανδική πρωτεύουσα δεν αποτελεί αποκλειστικά λημέρι των απανταχού φίλων της ελεύθερης χρήσης και αν συμμερίζεστε το ταξιδιωτικό αυτό κλισέ, χάνετε την άλλη όψη του Άμστερνταμ: Εκείνη με την περιπλάνηση στα κανάλια του, με τα μικροσκοπικά café στην μποέμ συνοικία Jordaan, με την απαραίτητη στάση στην απέραντη αγορά των λουλουδιών –οι τουλίπες δεν θα λείψουν στο άλλο σας μισό- και φυσικά στην διαβόητη πρώην red light district, για να πάρετε μια kinky δόση αγοραίου φλερτ. Επιβάλλεται να νοικιάσετε ποδήλατα και να πάρετε… τους δρόμους και τα πάρκα μέχρι να βρείτε το ιδανικό… παγκάκι για λίγη ρομαντζάδα. Το πιο ρομαντικό σημείο: Ρομαντικό δεν ξέρουμε, αλλά το πιο ερωτικό σίγουρα είναι το Erotic Museum, όπου η έκθεση θα σας συστήσει στα μυστικά του kama sutra, στις μυστικές ζωές των… επιδειξίων, στα ερωτικά αξεσουάρ για ψαγμένους και όλα αυτά εν μέσω διαλειμμάτων για να καθίσετε σε φαλλικούς καναπέδες που δονούνται. Ακούγεται τουλάχιστον ενδιαφέρον. 

Πηγή: in2life.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε travelplan.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου Travel Plan
Pin It button on image hover