Travel Plan

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Στα μουσεία του Λονδίνου

Προσελκύουν εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο και διαθέτουν μερικά από τα πιο ιστορικά και σημαντικά εκθέματα. Ενδεδειγμένη έως απαραίτητη η στάση για κάθε ταξιδιώτη...


BPETANIKO MOYΣEIO - BRITISH MUSEUM
Ισως το πιο σημαντικό μουσείο στο Λονδίνο. Ξεπερνώντας τις όποιες «ελγίνειες» αναστολές που μπορεί να γεννά το άκουσμα του ονόματος του Βρετανικού Μουσείου, αξίζει να αφεθεί κανείς σε ένα ταξίδι στο χώρο και το χρόνο. Από τη Μαύρη Ηπειρο μέχρι την Ανταρκτική και την Ιαπωνίας, αλλά και από την τέχνη των Αζτέκων και των Αιγυπτίων μέχρι την αρχαία Ρώμη, τη Βαβυλώνα και τη μεσαιωνική Ευρώπη. Βέβαια, έχετε υπόψη σας ότι ανήκει στην κατηγορία των μουσείων που δεν αρκεί μία ημέρα για να το «γυρίσει» κανείς ολόκληρο.

EΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ - ΝΑΤΙΟΝΑL GALLERY
Το κτίριο δεσπόζει μπροστά από την πλατεία Trafalgar. Με περισσότερους από 2.000 δυτικοευρωπαϊκούς πίνακες, θα δείτε έργα τα οποία βρίσκονται σε κάθε εγχειρίδιο ιστορίας της τέχνης. Λεονάρντο ντα Βίντσι, Μικελάντζελο, Βελάσκεζ, Ελ Γκρέκο, Βαν Γκογκ, Ρενουάρ είναι μόνο λίγα από τα ονόματα.

Καθημερινά στις 11.30 και στις 14.30 ξεκινούν οργανωμένες περιηγήσεις από την πτέρυγα Sainsbury, ενώ υπάρχουν και τα audio tours. Σε περίπτωση που τύχετε σε κάποια από τις ανοιχτές διαλέξεις, καθίστε όπως οι υπόλοιποι στο πάτωμα και ακούστε έναν από τους ειδικούς να εξηγεί τα «μυστικά» του πίνακα μπροστά του. Τα εκθέματα χρονολογούνται από το 1250 και φτάνουν μέχρι και το 1900. Για την τέχνη του 20ού και του 21ου αιώνα θα πρέπει να επισκεφτείτε το επόμενο μουσείο...

TATE MODERN - ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΝΤΕΡΝΑΣ ΤΕΧΝΗΣ
Στη νότια κοίτη του Τάμεση, το πρώην εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας μεταμορφώθηκε και τα τελευταία 9 χρόνια αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για χιλιάδες Βρετανούς και τουρίστες. Μάλιστα, οι αρχιτέκτονες που ανέλαβαν τη μεταμόρφωση αυτή, οι διάσημοι Herzog & de Meuron, έχουν βραβευθεί με το σημαντικότερο βραβείο αρχιτεκτονικής, το Pritzker.


Για περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις επισκεφθείτε το www.travelplan.gr ή επικοινωνήστε στο 210 3333300
Πηγή: kathimerini.gr
Pin It button on image hover